Na de behandeling

Na de behandeling wordt uw kind wakker in de uitslaapkamer. Onze medewerkers houden uw zoon of dochter goed in de gaten. U bent erbij als uw kind wakker wordt.

Geen pijn
Uw kind heeft geen pijn. Via een infuus krijgt uw kind pijnstillers. Na de behandeling bepalen de tandarts en de anesthesioloog of u medicatie mee naar huis krijgt. Wij geven u een recept mee voor de apotheek als dat nodig is.

Bel gerust als u vragen heeft
De ochtend na de behandeling belt de assistente om te horen hoe het gaat. Heeft u al eerder vragen? Dan kunt u ons altijd bellen. Ook ’s avonds. U krijgt het 06-nummer van de tandarts en de anesthesioloog mee naar huis.

Narcose en bijwerkingen
Soms krijgt uw kind door de narcose last van bijwerkingen zoals keelpijn, misselijkheid, spierpijn en heesheid. Een paracetamol kan helpen.

Door de spanning en lang in dezelfde houding liggen, kan uw kind ook hoofdpijn of rugpijn krijgen. Een bloedneus komt soms ook voor. Dat kan komen door het beademingsbuisje dat tijdens de behandeling in de neus van uw kind zat. Geen zorgen, deze klachten verdwijnen vaak snel.

Preventieprogramma op maat
Voor uw kind is het belangrijk dat het gebit gezond blijft. Wij helpen u om  gaatjes en pijn in de toekomst voor te zijn. Dit doen we met ons preventieprogramma. We begeleiden u en uw kind stap voor stap. Kleine kinderen laten we plaatjes zien waarop de stappen van het poetsen staan. Onze ervaring is dat ze dit goed begrijpen en serieus nemen. Als het programma goed werkt, kunt u na een jaar weer naar uw eigen tandarts.