Voorkomen van gaatjes én voorkomen van angst: dat willen we bereiken. Want als je weet wat je bij de tandarts kunt verwachten en geen gaatjes meer hebt, stap je voortaan veel geruster in de tandartsstoel.

Na de behandeling onder narcose hebben onze patiënten weer een gezond gebit, zonder pijn. En dat willen we graag zo houden. Onze preventieassistenten weten precies wat daar voor nodig is.

Tijdens het kennismakingsgesprek vertellen we wat er allemaal komt kijken bij het gezond houden van tanden en kiezen. Over de invloed van eten en drinken, over tanden poetsen, flossen en stokeren. Na de behandeling is er elke maand een afspraak met een van onze preventieassistentes. Dit doen we zes tot acht keer. Zo wordt het goed verzorgen van je gebit vanzelf een gewoonte. En dat is precies onze bedoeling.

We leggen uit wat angst is en waar angst vandaan komt. Bovendien vertellen we precies wat de tandarts allemaal doet tijdens de behandeling. Dit vergroot het zelfvertrouwen van onze patiënten en zorgt voor minder angst bij de tandarts.

We betrekken patiënten, ouders en/of begeleiders bij het zetten van stappen naar een blijvend gezond gebit. Dit doen we door het maken van een preventieprogramma op maat. Bij kleine kinderen leggen we alle stappen uit aan de hand van pictogrammen. Onze ervaring is dat ze dit goed begrijpen en heel serieus nemen. Als het programma goed werkt, stap je na een jaar gewoon weer over naar je eigen tandarts.