Tarieven

Vergoedingen

In sommige gevallen worden de kosten van een behandeling onder narcose vergoed.

Na het intakegesprek ontvang je eerst een begroting per mail. Zo weet je altijd van tevoren waar je aan toe bent. Neem contact met ons op als er vragen zijn over wat wel en wat niet vergoed wordt. We helpen je graag verder.

 

Betaling in termijnen

Kosten van behandelingen kunnen bij ons in termijnen betaald worden. Ben je verzekerd, dan wordt de rekening van de behandeling rechtstreeks door Famed naar je zorgverzekeraar gestuurd. Wordt de behandeling gedeeltelijk of niet vergoed? Dan ontvang je een factuur van Famed. Dit bedrag mag in maximaal tien termijnen betaald worden.

 

Kinderen jonger dan 18 jaar
In de meeste gevallen vergoedt de verzekering de behandeling van kinderen jonger dan 18 jaar, die door hun tandarts, huisarts of hulpverlener zijn doorverwezen. De kinderen moeten dan na de behandeling wel het preventietraject doorlopen.

 

Volwassenen
De behandelingen van volwassen patiënten worden in principe NIET door de verzekering vergoed. Uitzondering daarop zijn patiënten met een verstandelijke beperking, gedragsproblematiek of patiënten die in een instelling wonen met langdurige zorg.

 

Aanvullende verzekering
Als je een aanvullende ziektekostenverzekering hebt afgesloten, worden tandheelkundige kosten soms wel vergoed. Dit verschilt per verzekeraar. Aan de hand van de begroting die je van ons ontvangt na het intakegesprek, kun je in de polisvoorwaarden bekijken welke kosten vergoed worden.