Tarieven, afspraken en betalingen.

 

 

KINDEREN jonger dan 18 jaar
In de meeste gevallen vergoedt de verzekering de behandeling van kinderen jonger dan 18 jaar, die door hun tandarts, huisarts of hulpverlener zijn doorverwezen. De kinderen moeten dan na de behandeling wel in ons centrum het preventietraject doorlopen.

 

VOLWASSENEN

De behandelingen van volwassen patiënten worden in principe NIET door de verzekering vergoed. Uitzondering daarop zijn patiënten met een verstandelijke beperking, gedragsproblematiek of patiënten die in een instelling wonen met langdurige zorg.

Aanvullende verzekering
Als u een aanvullende ziektekostenverzekering heeft afgesloten, worden tandheelkundige kosten soms wel gedeeltelijk vergoed. Aan de hand van de begroting die je van ons ontvangt na het intakegesprek, kunt u in de polisvoorwaarden bekijken welke kosten vergoed worden.

Betaling in termijnen

Indien u verzekerd bent dan wordt de rekening van de behandeling rechtstreeks door Infomedics naar je zorgverzekeraar gestuurd. Wordt de behandeling gedeeltelijk of niet vergoed? Dan ontvangt u een factuur van Infomedics. Dit bedrag mag in maximaal tien termijnen betaald worden. U dient zelf met Infomedics betalingsafspraken te maken na ontvangst van de factuur.

 

AFSPRAKEN ANNULEREN/ VERZETTEN

Is er iets tussen gekomen? U kunt zich tot 24 uur van tevoren afmelden door onze praktijk te bellen op 076-5933213.

Helaas zijn wij genoodzaakt om in dat geval kosten in rekening te brengen. De kosten zijn afhankelijk van de aard en duur van de behandeling.

Indien u een afspraak bent vergeten of niet tijdig heeft geannuleerd proberen wij u te bellen voor een nieuwe afspraak.

U bent zelf verantwoordelijk voor het tijdig doorgeven van wijziging van relevante gegevens (adres, email, telefoonnummers, zorgverzekeraar, medicatie of veranderingen m.b.t. uw gezondheid.)