Narcose bij kinderen

Een behandeling onder narcose is spannend. Voor je kind en voor jezelf. Daarom bespreken we alle stappen uitgebreid tijdens het kennismakingsgesprek.

Hieronder zetten we nog even alle informatie, speciaal gericht op kinderen, op een rij. Lees ook de algemene informatie over behandeling onder narcose!

Kinderen moeten minimaal drie jaar zijn en twaalf kilo wegen voordat ze bij CBTMB onder volledige narcose worden behandeld.

Voor de behandeling mag niet worden gegeten of gedronken. Dit voorkomt dat kinderen zich misselijk voelen na de behandeling.

Houd hiervoor de volgende tijden aan:

  • Niet meer eten vanaf zes uur voor de behandeling
  • Niet meer drinken vanaf twee uur voor de behandeling
  • Tot twee uur voor de behandeling mag je kind alleen nog water, appelsap, thee of koffie zonder melk drinken.
  • Medicijnen kun je normaal geven, met een slokje water, tenzij anders is afgesproken.

De meeste kinderen zitten lekker met hun knuffel op schoot bij mama of papa. Ze worden in slaap gebracht met een kapje. Oudere kinderen mogen kiezen en gaan soms slapen met een prikje. We plakken een half uur voor de behandeling een pleister die de huid verdooft. Zo voelt je kind het prikje niet of nauwelijks.

Is je kind in slaap gevallen dan tillen we het voorzichtig in de behandelstoel. De assistente brengt je daarna naar de wachtkamer.

Tijdens het wachten maken we een begin met het start preventieprogramma en geven uitleg over de nazorg. Daarna kun je een ommetje maken of even wat drinken bij lunchroom De Uitdaging, tegen over de praktijk. Laat wel je 06-nummer achter zodat we je kunnen bereiken als dat nodig is.

Na de behandeling brengen we je kind naar de wachtkamer. Je wordt dan meteen geroepen. Zo ziet je kind meteen een vertrouwd gezicht als het wakker wordt. Een van onze medewerkers is de hele tijd aanwezig om te controleren of het goed gaat met je kind.